Ultimele stiri

Cazul Antenei 3 a explodat în Senat. DECIZIA votată de toate partidele politice a uimit o tara intreaga

Senatorii au decis, marti, cu 70 de voturi ‘pentru’, trei abtineri si doua voturi impotriva, sa-l cheme miercuri ‘de urgență’ pe premierul Dacian Ciolos să explice în fața Senatului descinderile ANAF la Antena 3. Toate grupurile parlamentare, de la putere si din opozitie, au condamnat modul de actiune al ANAF si au fost lansate acuzatii grave la adresa institutiilor statului care risca sa ingroape libertatea de exprimare in Romania.

„Lucrurile evolueaza din rau in mai rau dupa atacul inacceptabil de ieri asupra unei televiziuni. Din ceea ce vad este un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si capitolul anihilarii presei si libertatii de exprimare, descinderea brutala si supranumerica organizata de ANAF la sediul unei institutii, un control abuziv privind datele personale, la care nu au mai lipsit decat folosirea gazelor lacrimogene, asta se mai putea face in plus, este expresia ultima a derapajelor care se intampla in ultima perioada. Ceea ce s-a intamplat ieri la o televiziune libera in Romania este o incercare vadit brutala, anormala, a libertatii de exprimare a presei. Consider ca se impune o atitudine pe masura din partea Parlamentului care e menit sa apere dreptul la libera exprimare al cetatenilor si presei. Senatul are dreptul sa ceara Guvernul sa dea explicatii. Va solicit sa fiti de acord ca in numele Senatului sa-i cerem premierului sa vina maine de urgenta in fata Senatului sa dea explicatii cu privire la unele institutii din subordinea Guvernului care nu pot fi puse in registrul economic al recuperarii banilor ci arunca o pata degradanta asupra imaginii Romaniei”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

„Ce s-a intamplat ieri nu reprezinta nimic altceva decat un abuz. Modul in care statul intelege sa-si faca datoria se indreapta rapid catre valorile democratice ale Romaniei. PSD nu poate asista nepasator la ce s-a intamplat ieri si la tentativa de suprimare a unui post TV din Romania. Nu putem decat sa ne raliem la ce presedintele Senatului propune si vom vota pentru aceasta propunere”, a declarat liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor.

„Nu putem fi banuiti ca am iubi Antena 3, nu putem fi acuzati ca suntem partizani, dar democratia inseamna a da dreptul de a expune parerile celor care nu sunt de acord cu noi. Este un precedent periculos a introduce pe cale admnistrativa o masura care in consecinta reprezinta de fapt suprimarea dreptului la opinie in media din tara noastra. Noi credem ca institutiile statului si ANAF ar trebuie sa lucreze nu doar intr-o anumita directie, sunt si alte trusturi de media care au niste scadente de mult uitate catre stat, catre noi toti, de aceea dincolo de faptul ca inseamna o masura de reprimare a unui trust de presa, inseamna o masura discriminatorie intr-o anumita directie. Masurile luate ieri nu sunt bine-venite, nu servesc democratia si interesele mass-media din Romania”, a declarat senatorul UDMR Verestoy Attila.

„Eu zic ca precedentul s-a creat cand OTV a fost inchis si atunci o parte a populatiei a reactionat, o parte nu. Iata ca urmeaza altii si daca nici acum nu vom lua o pozitie vor urma altii si altii”, a declarat liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochitoiu.

Mai multe detalii pe Stiri pe surse

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*