Ultimele stiri

Cazul Sova ajunge pe masa Curtii Constitutionale abia pe 22 aprilie!

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, este de parere ca Senatul si Camera Deputatilor ar trebui sa treaca intr-un document inclusiv rezultatul unei hotarari negative, cum a fost cea data miercuri in cazul Dan Sova, care a fost scapat de arest preventiv de colegii sai.

Zegrean a declarat vineri dimineata, inainte de sedinta CCR, ca au fost primite doua sesizari legate de cazul Sova, una de la presedintele Klaus Iohannis si „una de la Senat, pentru articolul 173 din regulament”.

Intrebat daca a doua sesizare a fost depusa de PNL, Augustin Zegrean a raspuns afirmativ.

„Acum ma duc sa vad dosarele, repartizez raportorii, urmeaza sa stabilim un termen”, a mai spus presedintele CCR. Ulterior, s-a anuntat ca sesizarile vor fi discutate in data de 22 aprilie.

ugustin Zegrean a refuzat sa se pronunte cu privire la „vinovatii” existente in cazul Sova, dar a subliniat ca „definitia sumara a statului de drept este ca cei care dau legile trebuie sa le respecte si ei”.

Intrebat daca se mai poate schimba decizia Senatului in cazul Sova, Augustin Zegrean a refuzat sa comenteze, dar a precizat: „Nu judecam doar ca sa ne aflam in treaba, o sa dam o decizie”.

De asemenea, intrebat daca este obligatorie trecerea intr-un act a oricarei hotarari a Parlamentului, Augustin Zegrean a raspuns: „Altfel, Camera se joaca, nu?”.

Senatul a dat un vot, miercuri, pe cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova. 79 de senatori au votat „pentru”, depasindu-se jumatate plus 1 din numarul senatorilor prezenti, asa cum este prevazut in Constitutie. Totusi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca solicitarea DNA nu a fost aprobata pentru ca nu a fost depasit pragul de 85 de senatori, cat reprezinta jumatate plus 1 din numarul lor total, asa cum prevede regulamentul si statutul Senatului.

DNA a cerut CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la existenta unui conflict constitutional intre puterea judecatoreasca si puterea legislativa, apreciind ca Parlamentul a blocat ancheta in cazul Dan Sova.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*