Ultimele stiri

Ce i-a cerut rectorul Universității de Vest din Timișoara președintelui Traian Băsescu

marilen pirtea

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, a profitat de vizita președintelui României, Traian Băsescu, la Timișoara pentru a-l invita la o întâlnire la sediul instituției pe care o conduce, la care au participat și prorectorii și decanii tuturor facultăților din cadrul UVT. Marilen Pirtea a atras, din nou, atenția că banii primiți de la stat pentru universitățile de stat sunt insuficienți, dar Traian Băsescu a declarat că în acest moment nu se poate schimba asta.

“Nu ni s-a promis nimic, ni s-a spus că nu pot fi alocate mai multe fonduri pentru că bugetul României, în acest moment, nu face față unor majorări, dar ar putea fi alte soluții legate de fuziuni de universități, finanțare mai puțină a unor universități din întreaga țară, concentrare a resurselor pe anumite orașe, pe anumite tipuri de universități ar putea fi soluția creșterii performanțelor în educație”, a explicat Marilen Pirtea.

O soluție ar fi crearea unor universități regionale care să poată să organizeze toate cele trei cicluri de învățământ, licență, masterat, doctorat, iar alte universități, în funcție de potențialul lor, să nu poată organiza toate cele trei cicluri, ci doar licență sau licență și master.

“Președintele Traian Băsescu sprijină tot ce înseamnă performanță și ar putea aduce performanță în învățământ și educație. S-a mai discutat despre faptul că Universitatea de Vest, prin Facultatea de Litere, este singura din țară în top 200 mondial și de aici a fost și încurajarea de a găsi măsuri de a deveni tot mai competitive și performante”, a mai explicat Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*