Ultimele stiri

Ce înseamnă pentru tine 1989?

Un grup de prieteni din Timișoara doresc să afle ce înseamnă anul 1989 pentru fiecare timișorean. Astfel, ei au început o campanie pe facebook numită ”Ce înseamnă pentru tine 1989?” prin care doresc să păstreze vie nu doar amintirea revoluției ci să preia spiritul civic, curajos și liber al lui 1989.

Ei se declară a fi ” un grup de prieteni şi avem un mod foarte special de a marca şi cinsti simbolul lui 1989. Profitând de avantajele reţelelor de socializare, derulăm o campanie prin care îndemnăm şi provocăm pe fiecare să spună, într-un cuvânt, ce înseamnă 1989, să afişeze o poză ţinând în mână cuvântul respectiv şi să o publice pe Facebook folosind #ceinseamnapentrutine1989.”

Schimbare, Libertate, Speranță, Independență sunt unele din cuvintele ce definesc anul 1989, în viziunea timișorenilor. Dar, pe lângă simbolurile anului, anumite persone și-au povestit pe scurt, cu nostalgie, experiența anului 1989 ” 1989 , este anul in care eram incorporat in armata Romana , este anul in care , in decembrie (fiind militar in termen ) patrulam pe strazi cu glont pe teava , si numai eu stiu senzatiile acelor momente .Din fericire , eu am scapat , alti camarazi …..nu !!!Fiele tarana usoara !”, a scris Fane pe facebook.

În continuare, inițiatorii campaniei declară pe pagina oficială ”Profitând de avantajele reţelelor de socializare, derulăm o campanie prin care îndemnăm şi provocăm pe fiecare să spună, într-un cuvânt, ce înseamnă 1989, să afişeze o poză ţinând în mână cuvântul respectiv şi să o publice pe Facebook folosind #ceinseamnapentrutine1989. ”

Așadar, ”Ce înseamnă pentru tine 1989?”

 

Foto: facebook.com

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*