Ultimele stiri

Comisia Europeană lansează un infringement împotriva României pe tema protecţiei drepturilor de autor

CE a lansat, joi, o procedură de infringement împotriva României, cerând Bucureştiului să pună în aplicare pe deplin Directiva privind prelungirea, de la 50 la 70 de ani, a duratei de protecţie de dreptului de autor şi a anumitor drepturi conexe, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Comisia Europeană a cerut României, Franţei şi Poloniei „să pună în aplicare pe deplin Directiva 2011/77/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 27 septembrie 2011 de modificare a Directivei 2006/116/CE privind durata de protecţie a dreptului de autor şi a anumitor drepturi conexe”.

Potrivit sursei citate, Directiva prelungeşte termenul de protecţie de care beneficiază artiştii şi fonogramele de la 50 la 70 de ani. Totodată, ea conţine măsuri conexe, precum clauzele „utilizezi sau pierzi”, care trebuie incluse în contractele dintre artişti şi casele de discuri.

CE informează că termenul-limită pentru punerea în aplicare a Directivei în legislaţia naţională a fost 1 noiembrie 2013. Cu toate acestea, până în prezent, Franţa şi România nu au notificat măsuri de punere în aplicare, scrie Mediafax.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*