Ultimele stiri

Ce mesaj le-a transmis Crin Antonescu directorilor de deconcentrate

Crin Antonescu

Problema directorilor de deconcentrate rămaşi în funcţii din perioada când USL încă exista, a fost adusă în discuţie şi vineri, când Crin Antonescu s-a aflat la Timişoara. PSD a cerut demisia directorilor liberali, iar Nicolae Robu a fost întrebat, în repetate rânduri, dacă le va cere acestora să își părăsească funcţiile. Primarul Timişoarei a afirmat că nu va face acest lucru, iar şeful său de partid, Crin Antonescu, este şi el de părere că directorii de deconcentrate trebuie să îşi continue activitatea.

Cu toate acestea, liderul PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, a afirmat că, având în vedere că aceştia au rămas în funcţii, se poate trage concluzia că directorii de deconcentrate îi sunt loiali lui Victor Ponta şi nu PNL-ului, care a ieşit de la guvernare. Crin Antonescu are însă o altă viziune asupra acestei probleme:

„Nu directorii girează o guvernare. Ei sunt numiţi pe criterii profesionale, au dat un concurs. Le transmit să respecte legea şi să îşi facă datoria cu toată capacitatea profesională. (…) Funcţionarii publici nu fac o politică, ci o aplică. În momentul în care am decis că proiectul USL nu poate continua şi ne-am retras dintr-un Guvern pe care nu îl mai puteam gira, ne-am retras din funcţiile politice: miniştri şi secretari de stat, prefecţi sau subprefecţi”, a declarat Antonescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*