Ultimele stiri

Ce pedeapsă riscă persoanele din Marea Britanie care închiriază locuinţe imigranţilor ilegali

Persoanele care închiriază locuinţe imigranţilor ar putea primi o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei noi propuneri de lege lansată de Guvernul britanic, informează site-ul publicaţiei Le Point. Noua propunere de lege, potrivit căreia proprietarii care închiriază locuinţe imigranţilor ar fi condamnaţi la închisoare, primind o pedeapsă de până la cinci ani, a fost inclusă în proiectul de lege privind migrarea propus de Guvernul britanic.

Anunţul a fost făcut luni de secretarul de Stat al Comunităţilor şi al Afacerilor locale din Marea Britanie, Greg Clark, care a precizat că proiectul de lege privind migrarea va fi prezentat Parlamentului de către de Guvernul britanic.
În prezent, proiectul de lege prevede doar amendarea proprietarilor care închiriau locuinţe imigranţilor. De asemenea, în noul proiect de lege este lansată propunerea de confiscare sau blocare a salariilor angajaţilor clandestini, în contextul în care subiectul migrării reprezintă una dintre principalele preocupări în Marea Britanie.
Măsurile pentru reducerea numărului de imigranţi de pe teritoriul britanic au fost luate în urma numeroaselor tentative ale imigranţilor de a ajunge în Marea Britanie din Franţa prin Eurotunelul aflat sub Canalul Mânecii.
Potrivit unei declaraţii comune făcute de miniştrii de Interne din Franţa şi Marea Britanie, Bernard Cazeneuve şi Theresa May, în publicaţia Journal du dimanche, rezolvarea problemei imigraţiei reprezintă „o prioritate absolută”. „Cele două guverne ale noastre sunt determinate să intervină în această situaţie, să intervină împreună”, au dat asigurări în acest sens cei doi oficiali.
În ultimele două luni, au fost constatate zilnic între 1.500 şi 2.000 de astfel de tentative de pătrundere în Eurotunel, în zona Calais (o zonă de circa 650 de hectare). Zece persoane au murit de la începutul lunii iunie în interiorul tunelului sau încercând să pătrundă în el. În jur de 3.000 de persoane locuiesc acum clandestin în oraşul francez Calais.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*