Ultimele stiri

Ce preferă bănățenii: mașina sau bicicleta?

ora pamantului

Unul din cinci români din mediul urban deţine o bicicletă, în timp ce numărul vehiculelor pe două roţi este mai mare în mediul rural unde 35% din populaţie are cel puţin un astfel de produs. Situaţia stă exact invers în cazul maşinilor, 43% dintre orăşeni au un astfel de vehicul, în timp ce gradul de posesie în mediul rural este de 32%, potrivit studiului Gfk Cars&Drivers realizat de compania de cercetare de piaţă.

“În mediul rural pentru 20% dintre locuitori bicicleta este singurul mijloc de biciclete. Cele mai “cicliste” regiuni ale ţării sunt: Banat-Crişana-Maramureş şi Muntenia, iar printre cele în care locuitorii pedalează cel mai puţin se numără Bucureştiul şi Dobrogea“, potrivit aceluiaşi studiu.

În 2012, ultimul an pentru care există date, în România s-au vândut 380.000 de biciclete, faţă de doar 70.000 de automobile noi. Totuşi, în medie un român cheltuie pe o bicicletă 120 de euro faţă de câteva mii sau zeci de mii pe o maşină.

„Aşa cum există mulţi împătimiţi ai automobilelor, bicicletele câştigă din ce în ce mai mut teren în rândul celor care vor să ducă un stil de viaţă sănătos sau al celor pasionaţi de sporturi mai mult sau mai puţin extreme”, spune Iulia Cornigeanu, senior consultant GfK România. Studiul companiei de cercetare de piaţă arată însă că există şi unu din zece români care deţine atât o bicicletă cât şi maşină, în timp ce doar 2% din populaţie deţine şi o bicicletă şi un scuter, scrie Ziarul Financiar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*