Ultimele stiri

Ce spectacole prezintă Teatrul Thespis în cadrul StudentFest

public teatrul thespis

Ca în fiecare primăvară, Timişoara devina gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de artă studenţească din România: StudentFest. La fel, ca la fiecare ediţie de 20 de ani încoace, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara sprijină acest festival prin prezentarea de spectacole, punerea la dispoziţie a spaţiilor pentru spectacole şi ateliere, a obiectelor de decor şi a know-how-ului, pentru reuşita secţiunii de Teatru a acestui festival adresat studenţilor.

În cadrul secţiunii de teatru din acest an, Teatrul Thespis prezintă, în studioul 202 de la Casa de Cultură a Studenţilor, 4 spectacole, și anume:

Duminică, 11 mai, de la ora 19‚ „Camino Real”, „o piesă smulsă din sufletul omului”, după textul dramaturgului american Tennessee Williams.

Marţi, 13 mai, de la ora 20, „137 de elefanţi”. Un spectacol-mărturie despre un fragment cvasi-necunoscut din istoria recentă a României: copiii nedoriţi, ajunşi în „lagărele de copii” comuniste şi „ajutaţi” să dispară.Un spectacol desfăşurat sub motto-ul „Cine nu are memoria istoriei, riscă s-o repete”.

Joi, 15 mai, de la ora 19, comedia neagră „Măicuţa Maria Ignatius explică totul”. O comedie satirică, prezentată sub forma unei conferinţe cu public a unei măicuţe autoritare din fire, care educă copiii sub semnul fanatismului religios.

Vineri, 16 mai, de la ora 20, „Eppur si muove!”, ultimul spectacol al Teatrului Studenţesc Thespis din festival, ce-l are ca personaj central pe un om al străzii. O poveste despre cum o femeie din lumea bună, Monica, se poate îndrăgosti de un vagabond, pe numele lui – O.

Sâmbătă, de la ora 20, în sala mare a CCS Timişoara, vor fi prezentate spectacolele rezultate din cele două ateliere ce se vor desfăşura pe parcursul festivalului, ateliere susţinute de actorii Bogdan Untilă şi Mădălina Ghiţescu-Petre.

Programul complet al celor 12 secţiuni de artă poate fi aflat de pe site-ul oficial al festivalului, studentfest.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*