Ultimele stiri

Ce surpriză le-a pregătit Manu Chao persoanelor cu dizabilități din Asociația „Ceva de Spus” din Timișoara

asociatia ceva de spus

Manu Chao, primul concert cu adevărat accesibil persoanelor cu dizabilități a avut loc ieri, la Timișoara, artistul întâlnindu-se înainte de concert cu autoreprezentanții Asociației Ceva de Spus.

”Cum pot să vă ajut în lupta voastră?” a fost întrebarea lui Manu Chao, după ce Raluca Popescu, copreședinta asociației i-a prezentat activitatea Ceva de Spus. Astfel artistul a invitat-o pe Raluca să transmită mesajul persoanelor cu dizabilități în deschiderea concertului: ”Vrem respect pentru abilitățile noastre și nu milă pentru dizabilitatea cu care ne confruntăm!”.

La finalul întâlnirii, Manu Chao a primit în dar un tablou din dopuri de plută făcut de către autoreprezentanți și o șapcă inscripționată cu Ceva De Spus, pe care a purtat-o pe toată durata concertului.

”Mulțumim foarte mult organizatorilor concertului nu doar pentru că au făcut posibilă această întâlnire dar și pentru faptul că au făcut efortul de a accesibiliza concertul. Minipodiumul pentru persoanele cu dizabilități și mai ales utilizatorilor de scaun rulant a fost foarte util, am avut o vizibilitate bună, am dansat și pentru prima dată am simțit cu adevărat că fac parte din public” a declarat Raluca Popescu.

Concertul Manu Chao a fost organizat de Plai Festival, persoanele cu dizabilități având accesul gratuit sub deviza Cultură Accesibilizată! După susținerea morală a cauzei persoanelor cu dizabilități din timpul concertului de aseară, astăzi Manu Chao donează pentru achiziționarea microbuzului accesibil de care acestea au nevoie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*