Ultimele stiri

Ce surpriză le-a pregătit Titu Bojin, șeful CJ Timiș, celor peste 400 de medici de familie din județ

card de sanatate

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, ieri, la Timișoara că medicii de familie din întreaga țară vor fi nevoiți să-și cumpere cititoarele pentru cardul de sănătate. Totuși, aceștia nu vor fi obligați să cumpere un anumit tip de cititor, ci vor putea alege între astfel de aparate care costă între cinci și 50 de euro.

“Medicii de familie vor putea să aleagă cititorul de card, aceasta este noutatea, deci nu-i mai obligă nimeni să dea 450 de euro pe un cititor. Acum, cititoarele costă între cinci euro până la 50 de euro este cel mai scump. Cardul de sănătate va funcționa, vă asigur eu”, a precizat, la Timișoara, Nicolae Bănicioiu.

Prezent la conferința de presă care a avut loc, ieri, la Spitalul Județean Timișoara, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a arătat dispus să plătească din fondurile CJ Timiș toate cititoarele pentru cardurile de sănătate necesare celor peste 430 de medici de familie din județ.

“Dacă se pune problema pentru 10-20 de euro, cumpără Consiliul Județean Timiș cititoarele și le dăm medicilor pe inventar sau găsim o modalitate. Îl rog pe domnul Vermeșan, șeful DSP Timiș, să vină cu o propunere legislativă, și dacă o putem încadra din punct de vedere legal, banii îi avem, eu le cumpăr pe toate”, a explicat șeful CJ Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*