Ultimele stiri

Ce trebuie să facă românii cu credite în franci elvețieni

bani

Avocații îi sfătuiesc pe românii cu credite în franci elvețieni să ia atitudine din punct de vedere legal și din punct de vedere social.

„Trebuie să formuleze acțiuni în instanță, toți, și să ceară înghețarea efectelor contractului până când trebuie această perioadă de volatilitate”, spune avocatul Gheorghe Piperea, potrivit Digi24.ro.

„Din punct de vedere social, cred că oamenii ar trebui să se mobilizeze, nu prin ieșirea în stradă, ci să formuleze fie în mediul online, fie prin intermediul parlamentarilor pe care i-au votat uninominal, fie prin scrisori deschise, cereri către Guvern să emită de urgență o ordonanță pentru a pune în aplicare o dispoziție pe care o conține o directivă europeană, e vorba 2014/17/EC. Această directivă spune expressis verbis că atunci când există o valută care este supusă deprecierii, este volatilă, iar această depreciere depășește 20% față de nivelul inițial al cursului, trebuie ca statele membre ale UE să intervină pe cale legislativă și să stabilească plafonări”, a subliniat avocatul.

Avocatul a mai spus că, dacă este posibil printr-o ordonanță de urgență să lași celor care și-au luat titlul de doctor posibilitatea de a renunța la el, înseamnă că este cu atât mai important, printr-o ordonanță de urgență, să impui o astfel de plafonare și eventual să interzici astfel de credite de acum încolo în România.

 

Preluat de pe realitatea.net

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*