Ultimele stiri

Cea de-a cincea şi ultima clădire de birouri din cadrul City Business Centre din Piaţa 700, finalizată. Cum vor fi create noi locuri de muncă

city business center

La un an de zile după punerea pietrei de temelie, lucrările la cea de-a cincea și ultima clădire de birouri din cadrul City Business Centre din Piaţa 700 au fost finalizarte.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii. Impactul asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atât infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri și start-up-uri locale.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) – Structură de sprijin a afacerilor” a beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproape 30 de milioane de lei, iar valoarea totală a proiectului fiind de peste 72 de milioane de lei.

“Finanţarea obţinută contribuie la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional, dar în egală măsură și la crearea unei legături reale între firme și mediul academic local. Prin acest proiect, urmărim să contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, cel puțin 15 companii, din care o parte însemnată vor fi microîntreprinderi, urmând să acceseze facilitățile oferite de noua clădire. Mai mult, estimăm că vor fi create cel puțin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, subliniază Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

Au fost încheiate deja mai multe contracte de închiriere, atât cu firme deja prezente în CBC și care doresc să își extindă operațiunile, cât și cu firme noi. Domeniile cele mai reprezentative sunt IT, engineering, servicii financiare și bancare, consultanță. În prezent, gradul de ocupare al clădirii depășește 80%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*