Ultimele stiri

Cea de-a doua tabără pentru refugiaţi din Timiş poate adăposti 500 de persoane. Câte corturi au fost instalate

tabara refugiati

Pregătiri pentru venirea refugiaţilor în judeţul Timiş. Două tabere cu peste o sută de corturi au fost instalate la graniţa Serbiei cu România, la Moraviţa şi Lunga, în ultimele două zile. Tabăra de la Moraviţa, care a fost pregătită ieri, are 80 de corturi, care pot adăposti 500 de persoane.

Corturile au fost montate pe un teren de opt hectare, de Armată şi de Crucea Roşie. Tabără se află la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia şi la 200 de metri de drumul care leagă Timişoara de Moraviţa.

Între timp, în tabăra din Lunga au fost trase reţelele de utilităţi, plus că pe lângă cele 50 de corturi deja existente, vor mai fi instalate încă 50. O parte din corturi vor fi transformate în săli de mese sau spălător.

Amenajarea acestor tabere pentru refugiaţi în judeţul Timiş face parte dintr-un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a autorităţilor române în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea României, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Întreaga operaţiune este coordonată de un secretar de stat din MAI.

Foto: Mediafax

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*