Ultimele stiri

Cea mai bună profesie din România, în afară de cea de programator IT

Un manager de proiect din România câştigă, în medie, de la 1.300 de euro net pe lună în sus. În prezent, pe piaţa locală, există aproximativ 10.000 de angajaţi care lucrează pe o astfel de poziţie, cei mai mulţi (35%) activând în industria IT.
Majoritatea managerilor de proiect (peste 40%) au o experienţă în domeniu cuprinsă între cinci şi zece ani, iar cei mai mulţi lucrează în companii cu peste 2.500 de salariaţi, arată cel mai recent studiu salarial din domeniu realizat de firma de training şi consultanţă în management de proiect PM Acces, în parteneriat cu revista Cariere, comunitatea online Management de Proiect şi compania cu activităţi în domeniul resurselor umane Qualia.
„În România există în jur de 9.000-10.000 de profesionişti care lucrează în domeniul project managementului. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt în IT, după care urmează domenii precum banking/financiar, dezvoltare software, energie sau construcţii/infrastructură“, spune Narcis Popescu, managing partner al PM Acces, scrie Ziarul Financiar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*