Ultimele stiri

Cea mai mare acțiune de voluntariat din zona Mării Mediterane se desfășoară în acest weekend

marea mediterana

Let’s Do It! World îi invită pe toți cei care se află în 10 și 11 Mai într-una dintre cele 20 de țări Mediteraneene să li se alăture în acest proiect unic, în care voluntarii vor curăța malurile, insulele și apa Mării Mediterane.

Let’s Do It! Mediterranean își propune să atragă atenția asupra poluarii Mării Mediterane și să motiveze comunitățile să muncească împreună pentru a schimba această situație. Studiile arată că nivelul de contaminare a Mării Mediterane este foarte ridicat, gradul de poluare cu deșeuri de plastic din apă depășind nivelul critic. În unele zone volumul mico-plasticului îl depășește pe cel al planctonului.

Marea Mediterană este una dintre cele mai importante zone de interes turistic din lume, unind trei continente cu rădăcini sociale, economice și culturale foarte diferite. O mare parte din populația țărilor de pe malul Mediteranei trăiesc din ceea ce le oferă marea. Creșterea îngrijorătoare a nivelulului de poluare are efecte directe asupra vieții animalelor marine, afectându-i astfel și pe cei care trăiesc în special din pescuit.

În susținerea acestui proiect ambițios vine și EcoStuff Romania care se va alătura în acest weekend echipei Let’s Do It! Italy prin participarea direct la acțiunea de ecologizare organizată în Napoli.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*