Ultimele stiri

Cea mai mare simulare tip Model United Nations din vestul țării va fi organizată la Timișoara

Asociația Tineretul ONU din România-Filiala Timișoara organizează între 14-16 mai cea mai mare simulare tip Model United Nations din Vestul țării. Conferința aniversară din acest an va fi găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara.

Sunt așteptați la acest eveniment atât studenți din universitățile române, cât și străine, profesori specialiști în domeniul relațiilor internaționale cât și reprezentanți ai diplomației.

Ediția din acest an își propune dezbaterea evenimentelor care modelează și influențează scena mondială într-un mod fără precedent forțând limitele diplomației. Astfel, comitetele simulate la TMUN care vin în complementarea și susținerea temei generale se vor axa pe „Terorism și implicațiile sale împotriva statului islamic”, tema atribuită Consilului de Securitate, respectiv “Libertatea de exprimare și codificările legale implicate în acest proces”, cadrul oferit de Comitetul Drepturilor Omului.

Scopul acestei conferințe este de a oferi participanților interesați de domeniul relațiilor internaționale o acomodare cu procesele ce se derulează la nivelul ONU și UE, cu accent pe procesele decizionale. Se urmărește crearea unui cadru care să încurajeze dezvoltarea privind comunicarea, cunoașterea instituțiilor internaționale și modul cum acestea acționează în relațiile internaționale în cadrul dreptului internațional.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*