Ultimele stiri

Cei 1.500 de elevi de la Liceul Lenau din Timişoara au participat la deschiderile de an şcolar în patru locaţii diferite. Care este explicaţia

liceul lenau

Şcoala a început, în această dimineaţă, şi la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara. Pentru că lucrările de reabilitare a clădirii principale de pe strada Gheorghe Lazăr nu au fost finalizate, cei peste 1.500 de elevi înscrişi au început şcoala în patru locaţii diferite, astfel că au fost organizate mai multe festivităţi de deschidere a noului an şcolar.

Una dintre acestea a avut loc în curtea imobilului din Piaţa Unirii, nr. 7, în care învaţă micuţii din clasa pregătitoare. „Înarmaţi” cu buchete de flori şi de mână cu părinţii, aceştia au intrat în curte, pentru a asculta discursul directorului adjunct al şcolii. Apoi, au păşit timizi în sălile de clasă, frumos aranjate.

Nu mai puţin de 175 de elevi sunt înscrişi în clasele pregătitoare de la Liceul Lenau, care sunt cu predate în limba germană. Reprezentanţii unităţii de învăţământ se plâng de faptul că nu le este prea uşor să-şi desfăşoare activitatea în patru imobile diferite.

„Anul şcolar a început bine, pentru foarte bine sunt aceste probleme inerente legate de spaţiu, în principal. Este bine ştiut că suntem împrăştiaţi în patru locaţii, având în vedere că sediul central al şcolii noastre este în reabilitare. Nu este uşor, nu este uşor pentru conducere să monitorizeze patru locaţii, nu este uşor pentru cadrele didactice să se plimbe în atâtea corpuri de clădire, nu este uşor nici pentru părinţi să-şi ducă copiii de multe ori în două sau chiar trei locaţii”, a precizat Diana Popoviciu, directorul adjunct al Liceului Lenau.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*