Ultimele stiri

Cei ce adoptă câini și apoi îi abandonează vor fi dați pe mâna justiției

Reprezentanţii ASPA ameninţă că vor da mâna justiţiei mai multe ONG-uri si persoane care au abandonat câinii pe care i-au luat pe semnătură. În plus, organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice care, prin declaraţii false sau abandon, nu şi-au respectat obligaţiile adoptării de câini fără stăpân nu vor mai avea voie, de luni, să preia animale din această categorie, spune coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu.

Interdicţia vizează şase organizaţii neguvernamentale şi 25 de persoane fizice, a precizat coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Măsura a fost dispusă după ce municipalitatea a constatat, în cazul acestora, falsuri în declaraţiile legate de câinii adoptaţi şi chiar abandonarea acestora.

Tot el a precizat că ASPA monitorizează, prin sondaj, adopţiile, atât la ONG-uri, cât şi la persoane fizice, iar „falşii adoptatori” sunt reclamaţi la Parchet.„Falşii adoptatori dau chiar declaraţii false în faţa procurorului”, a mai spus Răzvan Băncescu, citat de Mediafax.

Coordonatorul ASPA a dat ca exemplu, în acest context, cazul unei persoane fizice care a adoptat un câine găsit ulterior în curtea unei grădiniţe.

Potrivit lui Răzvan Băncescu, respectiva persoană ar fi minţit în declaraţia dată pe proprie răspundere procurorilor, susţinând că animalul era bolnav şi îl luase cu el la muncă pentru a-i putea administra tratamentul, iar cazul a fost închis.

Conform legislației, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*