Ultimele stiri

Cei mai buni cârnați bănățeni sunt degustați la Timișoara. Când are loc evenimentul

carnati

Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” organizează şi în 2015 „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”- „Worschkoschtprob”, sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat, şi nu numai.

După trei ediţii organizate în Sânnicolau Mare, Lugoj şi Sântana, „Degustarea cârnaţilor bănăţeni” revine „acasă” la Timişoara. Evenimentul din acest an va avea loc la data de 29 ianuarie, ora 12.00, în sala festivă a Casei Adam-Müller-Guttenbrunn din Timişoara.

Şi în acest an Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni întocmeşte două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ).

În acest sens, redacţia Banater Zeitung va primi mostrele de cârnaţi (câte o pereche/ participant) în seara ce precede evenimentul, începând cu ora 18.00, în locaţia unde o zi mai târziu va avea loc evenimentul, sau în ziua manifestării până cel târziu la ora 10. Şi cei care vor să aducă spre degustare şi alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi. Pentru ei se va întocmi o secţiune de concurs separată, dar doar dacă se vor aduna cel puţin cinci concurenţi diferiţi pentru aceasta. Cei interesaţi să participe pot lua legătura în avans cu redacţia Banater Zeitung din Timişoara la numărul de telefon 0256/ 498 210 sau la adresa de e-mail temeswar@adz.ro.

Intrarea la eveniment se va face pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung/ Banater Zeitung”, şi pe bază de invitaţie ce nu poate fi cumpărată. Participarea la concurs este gratuită pentru cei înscrişi în concurs.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*