Ultimele stiri

Cei mai buni elevi la matematică din vestul țării se reunesc la Timișoara

concurs matematica

160 de elevi din vestul țării, cei mai buni la matematică, se reunesc la Universitatea de Vest din Timișoara, în acest weekend, în cadrul concursului interjudețean Memorialul “Traian Lalescu”, ce a ajuns la cea de-a 28-a ediție.

Concursul se adresează elevilor din cele patru județe din vestul țării: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. El este organizat anual în câte unul dintre cele patru județe de către Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică și filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România.

La concurs participă, câte 20 de elevi de la clasa a V-a, la a XII-a, (primii 5 elevi clasați la olimpiada județeană), 160 de elevi în total.

“Ne propunem să atragem spre științele exacte cât mai mulți elevi și ne dorim să avem tineri cât mai bine pregătiți. Acest concurs de tradiție patronat de UVT este un foarte bun exercițiu pentru elevi, iar pentru noi reprezintă o importantă oportunitate de selecție. Așa cum am mai menționat și cu altă ocazie, ne dorim cei mai buni absolvenți de liceu pe care să-i formăm mai departe”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*