Ultimele stiri

Cei mai buni ginecologi din întreaga lume, specialiști în chirurgie laparoscopică, vin la Timișoara

marius craina

Un evenimment de anvergură va fi organizat la Timișoara, la sfârșitul lunii mai. Zeci de specialiști din America, Asia și Europa vin în capitala Banatului în cadrul celei de-a doua ediții a Congresului Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie.

Orașul de pe Bega nu a mai găzduit un eveniment în acest domeniu de aproape 20 de ani. Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea “Bega” și organizatorul congresului, a afirmat că, în perioada 28 – 31 mai vor avea loc prezentări de lucrări, dar și patru intervenții chirurgicale demonstrative. Motiv pentru care patru femei din vestul țării, cu probleme ginecologice deosebite, vor fi operate, gratuit, de cei mai buni ginecologi specialiști în chirurgia laparoscopică din întreaga lume.

“Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie a reușit să se afilieze celor două mari societăți americane din acest domeniu, sunt foarte puține societățile care au reușit asemenea performanță. Vor veni la Timișoara specialiști din India, Statele Unite, China, Germania, Italia, Serbia sau Ungaria, personalități de prim rang în chirurgia laparoscopică internațională”, a precizat Marius Craina.

Potrivit medicilor timișoreni, în jur de 50 % din intervențiile chirurgicale, în cadrul cărora este tratată o afecțiune ginecologică, sunt realizate laparoscopic. Și asta pentru că prin această procedură chirurgicală modernă, inciziile sunt foarte mici, de cel mult 1,5 centimetri, plus că pacientele se recuperează mult mai rapid.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*