Ultimele stiri

Cei mai buni specialiști din lume care se ocupă cu tratarea varicelor vin la Timișoara

flebologie

Capitala Banatului găzduiește, între 2 și 4 octombrie un eveniment deosebit de important în domeniul medical. 150 de specialiști, printre care și cei mai buni chirurgi din lume care se ocupă de tratarea varicelor vin la Timișoara pentru a participa la cea de-a 13-a ediție a Congresului Român de Flebologie.

În cadrul congresului, participanții vor participa la workshop-uri și vor putea urmări transmii live din sălile de operație de la Spitalul Județean Timișoara în sălile de curs. Șase pacienți cu varice vor avea posibilitatea de a fi operați de cei mai buni specialiști în flebologie.

Sorin Olariu, șeful Clinicii 1 Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, spune că, în acest moment, varicele sunt tratate cu cele mai moderne metode. Una dintre acestea este criostripping-ul, un procedeu prin care vena afectată de varice este înghețată.

Medicii atrag atenția asupra faptului că cele mai afectate de varice sunt femeile. “Pentru că boala varicoasă reprezintă o boală venoasă cronică, unii pacienții necesită tratament toată viața. Boala varicoasă nu produce mortalitate, dar pot apărea o mulțime de complicații. Cei mai predispuși să facă varice sunt cei care stau în picioare, chelnerii, frizerii, chirurgii”, a declarat, ieri, Sorin Olariu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*