Ultimele stiri

Cei mai buni studenți fizicieni din țară se întrec la Timișoara

fizica

Studenți din cinci orașe din țară, înscriși la facultatea de fizică, vin la Timișoara pentru a participa la faza națională a celei de-a treia ediții a Concursului național studențesc de fizică “Dragomir Hurmuzescu”, organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest.

Evenimentul face parte din programul complex de activități prevăzute în calendarul Consorțiului Universitaria, consorțiu ce reunește cinci dintre cele mai prestigioase universități din România, printre care și Universitatea de Vest.

Concursul urmărește stimularea pregătirii de calitate a studenților fizicieni din universitățile românești prin valorificarea spiritului de competiție la nivel local și național, dar și realizarea de contacte la nivel studențesc și schimburi de experiență între studenții merituoși.

“Continuăm seria competițiilor de cel mai înalt nivel, sprijinim performanța și le insuflăm tinerilor un spirit competițional, să-și dorească a-și dezvolta în permanență aptitudinile. Scopul nostru este să creăm absolvenți competitivi care să se integreze cât mai rapid pe piața muncii”, spune rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Concurenții vor avea de rezolvat probleme de fizică, din domeniile fundamentale ale acesteia, și anume, mecanică, electricitate şi magnetism, fizică moleculară și căldură, optică, sau vor susține prezentări orale ale rezultatelor activității de cercetare pe o anumită temă, de regulă cea a lucrării de licență.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*