Ultimele stiri

Cel mai asteptat eveniment sportiv al orasului Buzias din 2016, Maratonul inimii

Cel mai asteptat eveniment sportiv al orasului Buzias din 2016, Maratonul inimii, organizat in premiera de Clubul Rotary in 07.05.2016 s-a incheiat in nota de succes cu care a inceput.
Cele mai optimiste asteptari ale organizatorilor au fost depasite atat de numarul de participanti inscrisi cat si de frumusetea manifestarilor premergatoare startului, organizate in centrul orasului Buzias.
Peisajele idilice ale satului banatean Silagiu dar si a locurilor viticole din zona adiacenta si nu in ultimul rand factorii naturali de cura ai zonei parcului orasului Buzias, reprezentati de aerul diminetii puternic ionizat, au facut ca ziua de 07.05.2016 sa ramana in memoria participantilor dar si a localnicilor, ca o zi in care au pus mai presus de activitatile de rutina zilnice, propria sanatate.
Cea mai frumoasa cursa a fost Cursa Populara de 2 km ptr.care numarul celor 100 de kituri de participare puse la dispozitie de catre organizatori a fost insuficient deoarece in unele cazuri, copiii au alergat de mana cu parintii iar in alte cazuri, copiii au alergat la gatul parintilor. Cea mai grea proba, aceea de trail running, a adunat la start aprox. 90 de participanti manati de dorinta de a vedea peisajele superbe ale Banatului de la inaltimea maxima a zonei.
La proba de 10 km s-au adunat aprox. 80 de participanti care au exploatat din plin aerul puternic ionizat intrucat traseul de alergare a urmat perimetrul izvoarelor de ape minerale.
Castigatorii au primit premiile promise insa surpriza uriasa a venit din partea dnei europalamentar Maria Grapini care a declarat la festivitatea de premiere ca, suplimentar, toti castigatorii vor beneficia de o excursie de 3 zile la Bruxelles, la Parlamentul european si pe cheltuiala Parlamentului European, fapt ce face din Maratonul Inimii unul dintre concursurile de acest tip din Romania cu cel mai mare fond de premiere.

Insa, in cele din urma, castigatori au fost fiecare dintre participanti deoarece au devenit campionii propriei sanatati, prin faptul ca, pentru cateva ore au investit si au luptat ca propria sanatate sa devina cel mai important obiectiv.
Declaratiile participantilor:
– un medic, a scris pe o retea de socializare ca a facut ceva ptr. propria inimioara
– un localnic a declarat organizatorilor ca modul de amenajare al zonei de start a fost impresionant si nu a mai avut ocazia sa vada o asemenea desfasurare de forte si o asemenea organizare in orasul Buzias.
– unul dintre cei mai populari alergatori ai Timisoarei a declarat la sosire ca echipa de la punctul de revitalizare din deal a fost una dintre cele mai bune dintre care a vazut el in toata cariera sa de alergator.
In final, în calitate de președinte al Clubului Rotary Buziaș, multumesc colegului meu Adrian Mitric, initiatorul acestui proiect, partenerilor si sponsorilor si nu in ultimul rand, echipei de Rotaract si Interact Buzias pentru implicare si pentru daruire, mentionand ca fara acestia evenimentul nu ar fi putut fi organizat.
Rezultatele finale, pozele si toate celelalte anunturi vor fi facute publice pe site-ul concursului dar si pe pagina de facebook a Rotary Club Buzias, in zilele urmatoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*