Ultimele stiri

Cel mai bogat om din Italia, Michele Ferrero, creatorul brandului Nuttela, a murit la 89 de ani

Moartea lui Michele Ferrero deschide calea pentru succesiune la vârful grupului Ferrero, care are vânzări anuale de 8 miliarde euro şi continuă să crească, în ciuda recesiunii din Italia, scrie Reuters.

Ferrero este cel care a inventat crema de ciocolată Nutella, bomboanele Ferrero Rocher, ouăle cu surpriză Kinder şi bomboanele mentolate Tic Tac, transformând fabrica de ciocolată de provincie în cel mai valoros brand italian privat.

Miliardarul a murit în casa sa din Monaco, după o îndelungată suferinţă. Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, s-a declarat profund îndurerat de moartea lui Ferrero, pe care l-a considerat un „antreprenor înnăscut”.

Fiul lui Ferrero, Giovanni, a devenit directorul imperiului de ciocolată, după moartea fulgerătoare a fratelui său mai mare, Pietro, în urma unui infarct, suferit în timpul unei plimbări cu bicicleta în Africa de Sud. La finele lui 2013, Giovanni a negat informaţiile potrivit cărora compania ar fi fost abordată de gigantul alimentar elveţian Nestle, spunând că Ferrero nu este de vânzare.

Seniorul Ferrero a transformat afacerea locală din regiunea Piemont într-un brand global. El a fost un lider puternic, dar totodată generos cu angajaţii şi comunitatea. În ultimii ani, Ferrero s-a deplasat cu elicopterul în fiecare zi până la sediul companiei din Alba, nordul Italiei, pentru a degusta şi a îmbunătăţi noile produse.

Bătrânul nu a permis niciunui străin să se implice în compania înfiinţată de tatăl lui, în anul 1946. Grupul a dorit în urmă cu câţiva ani să cumpere brandul rival britanic Cadbury, dar a renunţat la idee. În prezent, compania Ferrero este prezentă în 53 de ţări din întreaga lume. Mai multe pe Gândul.info  .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*