Ultimele stiri

Cel mai mare hackathon din vestul țării va avea loc la Timișoara

Începe HackTM, la Timișoara! Aproximativ 500 de oameni preocupaţi de tehnică, pornind de la programatori cu experiență, designeri, hackeri și până la studenți și copii pasionați de IT, se vor întrece în cel mai mare festival IT organizat de comunitățile IT din România. Evenimentul va avea loc în perioada 17-19 octombrie, în incinta CRAFT.

HackTM urmărește a fi cel mai mare hackathon organizat de către comunitățile IT din România, având pe listă o mulțime de proiecte pe care doresc să le realizeze efectiv în cadrul celor 3 zile de eveniment. Cei care vor da viață proiectelor propuse de organizatori sunt tocmai participanții care vor fi organizați pe echipe de lucru, pe diferite proiecte pentru care și-au manifestat interesul în momentul înscrierii și luând în considerare aria lor de expertiză.  Categoriile pentru care pot opta cei interesați de eveniment sunt: web și mobile, hardware, game development, open-source, city projects, kids coding. Pentru fiecare categorie în parte se vor propune o serie de proiecte care vor fi create de la zero sub atenta îndrumare a mentorilor, care vor coordona activitatea întregii echipe de lucru.   Categoria „City Projects” este destinată proiectării și implementării proiectelor cu impact la nivelul comunității timișorene, având la bază misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții urbane prin valorificarea datelor deschise. Fiind o categorie care propune o serie complexă de proiecte, track-ul va fi coordonat de către Asociația Smart City împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Departamentul de Servicii Online și Design al Guvernului României, Universitatea Politehnica Timișoara și Coaliția pentru Date Deschise.

HackTM este una din modalitățile în care comunitățile IT din Timișoara doresc să sărbătorească ”European Code Week”, Săptămâna Codării implementată la nivel European în perioada 11-17 octombrie și prin care afirmă importanța unor astfel de evenimente care aduc într-un cadru productiv specialiștii și pasionații de IT din România și Europa.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*