Ultimele stiri

Cel mai modern cămin din Timișoara, pe care vrea să-l construiască Universitatea de Vest, departe de a fi realizat

camin uvt

Piatra de temelie pentru primul cămin ridicat în Timișoara din bani de la Guvern după anul 1989 a fost pusă în toamna anului trecut, dar lucrările nu vor fi finalizate în grabă. Și asta pentru că Universitatea de Vest a primit doar 2,9 milioane de lei de la Guvern, bani cu care nici fundația nu a fost turnată.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, spune că ar fi nevoie de 16 milioane de euro pentru realizarea căminului de lux, de care vor beneficia 700 de studenți, dar crede că guvernanții nu au mai alocat fonduri pentru că investițiile în infrastructură sunt lăsate pe locul doi. Rectorul UVT spune că instituția pe care o conduce ar avea în jur de șase milioane de lei în cont, dar nu se poate atinge de bani, pentru că legea nu le permite.

“ “Dacă Guvernul ne-ar lăsa să consumăm banii pe care Universitatea de Vest i-a produs, pe care-i avem în sold în momentul de față și stau inactive, noi am putea face din puterile noastre căminul. Nu am avea nevoie de banii lor, dar există o lege care spune că nu ne putem folosi de banii proprii. Acești bani pe care universitatea îi generează și îi aduce în sold devin bani publici și nu pot fi folosiți. Dacă noi am genera banii anul ăsta și i-am mânca pe toți, este ok. Dacă mai pun deoparte din ei, foarte bine fac, doar că de ăia nu mă pot atinge. Mai bine îi fac și îi mănânc ”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Noul cămin al UVT, ce ar trebui să fie realizat în Complexul Studențesc, va avea camere cu băi și bucătării proprii, salon de coafură și frizerie, parcare subterană, spații de recreere și spații comerciale.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*