Ultimele stiri

Cel mai modern microscop din lume salvează vieți la Clinica de Neurochirurgie din Timișoara. De ce pentru doar două săptămâni

microscop

Cel mai modern microscop din lume salvează vieţi la blocul operator al Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Timişoara.

„La Timişoara, ca la Boston! Cel puţin în neurochirurgie! Asta fiindcă cel mai modern microscop din lume se află, pentru o perioadă de două săptămâni, la dispoziţia neurochirurgilor de la Blocul Operator al Clinicii de Neurochirugie al Spitalului Judeţean Timişoara. De fapt, la dispoziţia pacienţilor, fiindcă ei sunt adevăraţii beneficiari”, anunță reprezentanții clinicii.

Microscopul valorează 400.000 de euro şi se află la Timişoara în acest interval graţie producătorilor, o firmă de renume din domeniul aparaturii de investigaţie, pentru a fi testat.

„Acum 20 de ani, Universitatea de Medicină a achizionat microscopul pe care lucrăm şi acum, un instrument ce era, la data aceea, cel mai performant. Dar trebuie să ştiţi că nu numai tehnologia a avansat între timp, ci şi competenţa medicilor neurochirurgi. Aceştia, împreună cu tot personalul operator, dau sens şi eficienţă unui asemenea instrument medical atunci când viaţa unui om este salvată”, spune medicul Horia Pleş, şeful Secţiei de Neurochirugie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*