Ultimele stiri

Cel mai scump conac din afara Bucureștiului se află în Banat. Cu cât poate fi cumpărat

conac boieresc

În Banatul montan se află unul dintre cele mai scumpe conace din România. Este vorba despre conacul Zăgujeni, aflat în comuna Constantin Daicoviciu din județul Caraș-Severin, care poate fi cumpărat cu 800.000 de euro, potrivit unui top făcut public de Capital.

Acest conac boieresc datează din anul 1850, are 22 de camere, o suprafață utilă de 900 mp și o pivniță pe 90 % din suprafața clădirii. În cei 800.000 de euro sunt incluse și opt corpuri de clădiri auxiliare, ce au suprafețe cuprinse între 200 și 800 mp, dar și un parc de 3.000 mp cu arbori seculari.

„Suntem deschiși la un parteneriat pentru înființarea unui cămin de seniori sau a unui centru ambulatoriu pentru bolnavii cu Alzhaimer, cu accesare de fonduri europene. În acest sens, deținem și un plan de afaceri”, scrie în anunțul postat de proprietari.

„Nu pot să mă pronunț dacă vânzarea acestui imobil vechi este sau nu un lucru bun. Depinde de destinația pe care o va avea.Oricum, conacul este o clădire de patrimoniu și oricine va intra în posesia sa nu are voie să îi schimbe partea de arhitectură. Eu mi-aș dori să fie folosită pentru comunitate, să creeze locuri de muncă. Pe vremea comunismului acolo a fost o stație pentru utilajele agricole. Chiar le-am propus proprietarilor actuali să reluăm activitatea aceea cu utilajele ce le avem pe plan local, dar pentru că nu avem personal calificat nu am reușit nimic”, a explicat primarul Daniel Boambeș pentru Express de Banat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*