Ultimele stiri

Cel mai scump divorţ din lume! VIDEO

divort

Divorţul oligarhului rus Vladimir Potanin ar putea deveni cel mai scump din lume, dacă soţia lui, Natalia, va reuşi să obţină jumătate din averea lui. Mai exact, femeia susţine că i se cuvin 7,5 miliarde de dolari în urma partajului.
Divorţul dintre magnatul rus Vladimir Potanin şi soţia lui, Natalia, ar putea deveni cel mai scump din istorie, dacă judecătorii îi vor da câştig de cauză femeii. Aceasta îi cere celui cu care a fost căsătorită timp de 30 de ani să-i cedeze jumătate din avere. Adică nu mai puţin de 7,5 miliarde de dolari, relatează CNN Money.

Potanin a încercat să ajungă la o înţelegere cu Natalia, oferindu-i o pensie lunară în valoare de 250.000 de dolari, dar şi mai multe proprietăţi de lux pe care le deţine în Moscova, New York şi Londra. Femeia a refuzat, însă, explicând că, potrivit legii, are dreptul la 50% din bunurile şi banii pe care bărbatul i-a adunat de-a lungul anilor de mariaj.
Rusoaica a catalogat oferta fostului soţ drept inacceptabilă, în condiţiile în care doar într-o vacanţă împreună au reuşit să cheltuiască până la 10 milioane de dolari.
„Copiilor noştri le plăceau jet-ski-urile. Sună nepretenţios, dar costă mult”, a povestit ea reporterilor americani. „Am organizat un Campionat Mondial de Skijet la Monaco… Au venit mulţi invitaţi, printre care şi prinţul Albert. Au fost pregătiri, iahturi, cine festive…”, a adăugat Natalia.

Vladimir şi Natalia s-au căsătorit în anul 1984 şi au împreună trei copii. Rusul este acţionar majoritar al celei mai mari companii producătoare de nichel din lume, Norilsk Nickel, ce valorează peste 30 de miliarde de dolari. De asemenea, Potanin mai deţine o companie de transport şi infrastructură, o firmă farmaceutică şi una turistică.
Un mare susţinător al lui Vladimir Putin, oligarhul a investit circa două miliarde de dolari în amenajarea complexului de schi Krasnaya Polyana, pentru Jocurile Olimpice de la Soci.
În anul 2013, miliardarul promitea, printr-o scrisoare publică adresată fundaţiei caritabile Giving Pledge, înfiinţată de miliardarii americani Bill Gates şi Warren Buffet, că îşi va dona jumătate din avere.
„Cred sincer că bogăţia ar trebui să fie pusă în slujba binelui comun şi, prin urmare, încerc să îmi aduc contribuţia pentru o lume mai bună, dar, mai ales, pentru un viitor mai bun al ţării mele, Rusia”, a explicat Potanin, la începutul scrisorii sale.
Rusul a subliniat atunci că nu îşi donează jumătate din avere pentru a-şi „cumpăra” un loc în istorie drept un mare filantrop şi a subliniat că ştie că un cec nu este de ajuns pentru a rezolva problemele unei societăţi. Tocmai de aceea, a adăugat miliardarul, a înfiinţat în 1999 o fundaţie prin care să sprijine diverse programe, mai ales în domeniile educaţiei şi al culturii.
Decizia de a dona o sumă atât de mare fundaţiei Giving Pledge mai are încă un motiv în spate, a mărturisit rusul: „O văd drept o modalitate de a-mi proteja copiii de povara unei bogăţii extraordinare, care ar putea să îi lase fără motivaţia de a obţine ceva în viaţă pe cont propriu”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*