Ultimele stiri

Cel mai sugestiv mesaj antidrog a fost premiat la Timișoara în cadrul Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri

În fiecare an, în 26 iunie sunt derulate o serie de activităţi pentru a marca Ziua internaţională de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.

În Sala Multifuncţională a Palatului Administrativ din cadrul Consiliului Județean Timiș s-a lansat astăzi Strategia Judeţeană Antidrog Timiş 2014-2020 şi Planul Judeţean de Acţiune pentru implementarea acesteia, 2014-2016.

Mihaela Tomiță, comisar șef al Centrului Antidrog Timișoara, a spus în deschiderea evenimentului că la nivelul întregii țări, în toate județele sunt lansate astfel de strategii de combatere a consumului de droguri:  „Ceea ce am reușit noi cu ajutorul partenerilor a fost să căutăm resurse și să adaptăm obiectivele astfel încât să le facem posibile. Obiectivul cel mai important pentru noi toți este acela de reducere a cererii de droguri într-un proiect de noutate absolută la nivel național, pe baza rețelelor de socializare. Am încercat să-i provocăm pe elevi să utilizeze aceste rețele în scop educativ. Vom încerca să gestionăm acest fenomen, să fim alături de toți cei care au nevoie.”

Vicepreședinte Consiliului Județean, Călin Dobra, a declarat că acest proiect a fost realizat la inițiativa consilierului județean Paul Moldovan împreună cu colegii de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică: „Proiectul premiază astăzi cele mai bune mesaje pentru combaterea traficului și a consumului de droguri. Vom merge în școli cu oameni care  sunt exemple negative, oameni care au consumat droguri și au ajuns în diferite situații. Vrem să prezentăm aceste cazuri în orele de dirigenție sau în orele comune”.

În cadrul întâlnirii de astăzi a fost premiat și cel mai sugestiv mesaj antidrog postat de liceele participante la concurs pe pagina de Facebook creată în cadrul proiectului Alege mesajul tău împotriva drogurilor. Locul întâi pentru cel mai sugestiv mesaj antidrog a revenit Liceului Teoretic Recaș.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*