Ultimele stiri

Cele 25.000 de IMM-uri din Timiș sunt ajutate să se dezvolte și în străinătate

IMM

Cele aproape 25.000 de IMM-uri din judetul Timis pot beneficia de informații și consultanță privind adaptarea afacerilor lor la cerințele pieței globale, prin intermediul unui parteneriat între Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism și un furnizor de servicii de logistică.

Potrivit ultimelor statistici, județul Timiș deține aproximativ 50 % din totalul IMM-urilor active în Regiunea Vest, înregistrând totodată cea mai mare cifră de afaceri pe segmentul IMM-urilor și un număr de salariați de peste 100.000.

Ieri, la Timișoara, Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT) și furnizorul de servicii de logistică au continuat seria de evenimente dedicate prezentării parteneriatului pentru “Internaționalizarea IMM-urilor” cu o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Timiș. În cadrul întâlnirii, participanții au reiterat importanța Regiunii Vest pentru economia românească și au discutat oportunitățile de dezvoltare a IMM-urilor locale pe plan internațional precum și posibilitățile de valorificare a acestora.

Un studiu realizat recent de The Economist Intelligence Unit (EIU) a arătat că cea mai mare parte a întreprinderilor mici și mijlocii văd oportunități de creștere pe plan internațional și așteaptă ca, în următorii cinci ani, până la 50% din veniturile lor să fie obținute de pe piețele externe.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*