Ultimele stiri

Centrul de zi Podul Lung va ajuta 60 de micuţi cu dizabilităţi FOTO

Centrul Podul Lung

Centrul de zi Podul Lung, care se concentrează asupra copiilor cu dizabilităţi, a fost vizitat, cu ceva vreme în urmă, de primarul Nicolae Robu. Atunci, se prezentau renovările făcute, dar, astăzi, toată reabilitarea este completă şi gata pentru deschiderea oficială. Proiectul este unul de succes şi unul de care se vor bucura 60 de copii şi 60 de părinţi, dar, datorită spaţiului generos, aici pot fi aduşi mai mulţi copii.

„Ne bucurăm că putem să inaugurăm oficial acest proiect de la Centrul de Zi Podul Lung, un proiect în valoare de 5.160.000 de lei, cu economie de 1.200.000, şi cu execuţie de aproximativ 4 milioane. Înseamnă o reuşită din toate punctele de vedere, cineva de la Ministerul Dezvoltării viziona acest proiect şi chiar aflam că va fi pe lista de proiecte de succes a Ministerului Dezvoltării pentru Programul Operaţional Regional. Este, în primul rând, un succes pentru beneficiarii acestui serviciu social, pentru micuţii cu dizabilităţi, care îşi petrec timpul aici, pentru asistenţii maternali şi, desigur, în ultimă instanţă pentru Primăria Municipiului Timişoara, care reuşeşte să dea un spaţiu social pentru beneficiarii săi”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu, prezent la inaugurare.

IMG_20140529_140425 (1)

Centrul va pune la dispoziţia copiilor atât tratamente de terapie, dar şi diferite tipuri de activităţi precum: teatru de păpuşi, terapie prin artă, bazin de înot, exerciţii fizice, dar şi un spaţiu dedicat relaxării. Vârsta copiilor care vor beneficia de aceste facilităţi este între 3 şi 18 ani, iar aceştia vor putea să ia şi masa aici, înainte de a fi transportaţi acasă.

IMG_20140529_141121 (1)

IMG_20140529_141638 (1) (1)

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*