Ultimele stiri

Centrul din Timișoara în care specialiștii vor căuta tratamentul pentru cancer, inaugurat abia anul viitor. Care este motivul

oncogen

Cel mai important centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Europa de Est s-a construit la Timișoara, lângă spitalul județean, cu peste 12 milioane de euro, bani care au venit de la Uniunea Europeană.

Deși ONCOGEN ar fi trebuit inaugurat cel târziu în această toamnă, conducerea Spitalului Județean Timișoara anunță că acest lucru va fi posibil abia anul viitor. “Mai sunt câteva mici detalii care nu sunt gata. S-a mai făcut o licitație pentru ceva aparatură medicală în urma economiilor făcute în procesul de construcție, ne-a rămas o sumă frumușică de bani și ca să nu o pierdem, am mai făcut o licitație pentru ceva aparatură medicală și un centru modern de teleconferințe și să sperăm că în martie, aprilie va avea loc inaugurarea oficială”, a declarat Marius Craina, managerul celui mai mare spital din vestul țării.

Chiar dacă se va reuși deschiderea ONCOGEN, mai există o problemă, lipsa personalului calificat care să lucreze în centru. “Sunt medici și cercetători angajați actualmente la compartimentul nostru de imunologie, de cercetare, dar sigur că pe lângă aceștia vor trebui aduși specialiști la centrul de terapie. Cu ce avem noi acum să zici că putem începe, dar nicidecum nu putem continua. Pentru început, avem personal suficient, dar pentru timp mediu și lung nici vorbă. Se formează cercetătorii, sunt tinerii cercetători care-și caută tot felul de locuri de muncă”, a mai precizat Marius Craina.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*