Ultimele stiri

Centura Sud a Timișoarei și centrul intermodal de la Giroc sunt OFICIAL în Master-Plan

autostrada

Una caldă, una rece pentru timișoreni în ceea ce privește realizarea celor două obiective de maxim interes pentru zona de vest: Centura Sud a Timișoarei și Centrul Intermodal de la Giroc. De această dată, totuși, jocul de-a șoarecele și pisica s-a încheiat bine. Ministrul Ioan Rus a anunțat oficial că cele două obiective sunt cuprinse în forma finală a Master-Planului pentru transporturi.

Astfel, după lungi presiuni venite din vestul țării, marți, Ioan Rus a prezentat forma finală a Master Planului pentru Transporturi. Deși inițial omisă din plan, Centura Sud a Timișoarei a fost inclusă după ce documentul a fost supus dezbaterii publice. Aceeași sortă a avut-o și proiectul realizării centrului intermodal, care în forma finală a documentului rămâne la Giroc, așa cum a fost gândit inițial, și nu la Remetea Mare.

Împreună, cele două obiective aflate pe lista de realizarea a Guvernului, ar costa 134,5 milioane de euro. Vorbim de 124 milioane pentru cei 20 de kilometri de centură și de 1,5 milioane pentru centrul intermodal, cel mai ieftin dintre toate cele aflate pe listă. Cu toate acestea, din ce bani, sau când vor fi realizate cele două obiective nu se știe momentan.

Prezentarea ce include obiectivele prinse în Master-Plan, făcută de ministrul Ioan Rus poate fi consultată aici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*