Ultimele stiri

Cercetaţi pentru furturi din societăţi comerciale

Trei persoane sunt cercetate de poliţişti după ce au fost depistate în timp ce sustrăgeau bunuri din societăţi comerciale. Pentru a preveni comiterea acestor genuri de furturi, poliţiştii timişeni transmit câteva recomandări.

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 19.25, poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că două tinere în vârstă de 26 de ani au fost reţinute de agenţii de pază ai unui supermarket, în timp ce sustrăgeau bunuri.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele două femei au fost reţinute după ce au trecut de casa de marcat având asupra lor cosmetice şi bunuri nealimentare neachitate.

Prejudiciul în valoare de peste 650 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite reprezentanţilor supermarketului.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii Secţiei 5 Timişoara au fost sesizaţi despre faptul că un alt tânăr de 26 de ani a fost reţinut de agenţii de pază ai unei societăţi comerciale, în timp ce sustrăgea bunuri.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că tânărul ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa articole vestimentare în valoare de aproape 900 de lei, neachitate.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite reprezentanţilor societăţii comerciale.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*