Ultimele stiri

Certificatele verzi – noul motiv de dispută între Ponta și Băsescu

Guvernul susține prin vocea premierului Ponta că va emite o nouă ordonanţă privind reducerea cotei de certificate verzi dacă preşedintele Traian Băsescu refuză în continuare să promulge legea.

”Soluţia este să trecem peste preşedinte şi să apărăm industria şi consumatorii români, eventual printr-o nouă ordonanţă dacă domnia sa refuză în continuare promulgarea legii”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern. El a susţinut că “cel mai mare pericol prin care trece România în 2014 este cel al “exploziei” preţurilor la electricitate, deoarece preşedintele a refuzat de două ori promulagrea legii prin care cota certificatelor verzi este redusă, iar preţurile rămân astfel constante.

Potrivit Executivului, efectul acestei blocări este creşterea facturilor la energie electrică, arată Mediafax.

În opoziție totală, Traian, Băsescu susține că nu există niciun refuz din partea sa. Mai mult decât atât, îl acuză pe premier de minciună.

“OUG privind certificatele verzi este în vigoare. Ceea ce spune Ponta e ori minciună, ori proba incompetenţei, ori ambele”, a spus Băsescu.

“Înţeleg că premierul a mai lansat o trăsnaie, că preşedintele blochează ordonanţe de urgenţă. Din obiceiul prost de a minţi sau din incompetenţă spune că ar fi blocată OUG 57 de reducere a certificatelor verzi, dânsul i-a spus lege, dar nici el nu ştie ce a dat. Aş vrea să v-o arăt, poate o vede si premierul”, a mai declarat președintele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*