Ultimele stiri

CFR amendată de poliţiştii locali pentru mizeria din Gara de Nord

gara de nord

A curs cu amenzi la Gara de Nord în această dimineaţă. Polițiștii locali au fost astăzi prezenți pentru a verifica modul în care s-au respectat demersurile demarate pentru igienizarea zonei Gării de Nord, precum și pe linie de disciplina în construcții și circulație din perimetrul respectiv, ca urmare a controlului amplu demarat la inițiativa primarului, Nicolae Robu, în urmă cu aproximativ o lună. CFR a fost amendată pentru că nu a zugravit sala de aşteptare cu 1500 de lei.

După ce CFR a mai fost păsuită de Nicolae Robu până la sfârşitul acestei luni, perioada de graţie a expirat, aşa că poliţiştii locali au descins din nou în Gara de Nord pentru a vedea dacă s-a făcut curăţenie.

Pe linie de protecția mediului și salubrizare s-a verificat dacă de-a lungul căilor ferate au fost adunate deşeurile împrăștiate, rezultate din curăţarea vagoanelor de călători (pet-uri, mase plastice, hârtii), precum și dacă vegetația crescută din abundenţă a fost tăiată, constatându-se că la acest capitol s-au respectat sarcinile trasate în urma proceselor verbale cu termene întocmite la vizita precedentă. De asemenea, subpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, nemaifiind constatat acel mirosul greu şi înţepător. S-a constatat, de asemenea, că cea mai mare parte din geamurile sparte au fost înlocuite, s-a zugrăvit parțial fațada şi s-a trecut la reparația unor trepte din fața clădirii Gării de Nord. Sala de aşteptare a fost singura de care ceferiştii nu s-au ocupat. În consecinţă au fost amendaţi cu 1500 de lei.

Nici taximetriştii din zonă nu au scăpat neamendaţi. 18 sancţiuni au fost aplicate de poliţişti celor care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

Şi pe linia comercială problemele au persistat. Au fost sancționate din nou un număr de cinci societăți comerciale cu câte 600 lei care nu au demarat procedurile pentru obținerea acordului  de funcționare, așa cum s-a stabilit la vizita precedentă. Alte cinci societăți au demarat aceste proceduri. Așadar, până acum pe linie comercială au fost aplicate 15 sancțiuni.

1 Commentariu pe CFR amendată de poliţiştii locali pentru mizeria din Gara de Nord

  1. adevarul este ca e cea mai urata gara din Romania!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*