Ultimele stiri

Chec cu vanilie, cacao şi ciocolată

chec cu vanilie, cacao si ciocolata

Ingrediente:

5 ouă
1 cană ulei
1 cană lapte
2 căni făină
1 cană zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
50 g ciocolată neagră
50 g ciocolată cu lapte
2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi cu uleiul turnat „în fir”, ca la maioneză. Albuşurile se bat spumă tare împreună cu zahărul vanilat, după care se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri, alternând cu laptele, făina turnată în ploaie şi praful de copt. Se pune o treime din compoziţia de aluat obţinută într-o formă de coroniţă unsă şi tapetată. O altă treime se amestecă cu cacaua şi se toarnă în formă.

La final, se pune compoziţia albă rămasă şi se dă coroniţa la cuptor pentru 35-40 de minute. După 15-20 de minute, se presară ciocolata tăiată bucăţi mici sau rasă cu un cuţit special şi se coace, în continuare, la foc mic. Când se checul cu vanilie, cacao ţi ciocolată se răceşte, se presară cu zahăr pudră, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*