Ultimele stiri

Chec sărat cu pui

chec sarat cu pui

Ingrediente

750 g carne de pui tocată
3 felii pâine
100 ml lapte
300 g piept de pui
100 g roşii uscate la conservă
1 ceapă mare
4 ouă
2 căţei usturoi
1 linguriţă rozmarin uscat
50 g unt
sare
piper
făină pentru tapetat tava
pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, pui pieptul de pui la fiert. După ce a fiert, îl scoţi şi-l laşi să se răcească. Feliile de pâine le pui la înmuiat în lapte, iar ceapa o cureţi şi o dai pe răzătoarea mare.

Pui într-un bol mai mare carnea tocată, adaugi ceapa, usturoiul pisat, pâinea stoarsă bine, pieptul de pui tăiat cuburi mai mari, ouăle bătute şi amesteci. Adaugi roşiile uscate (opreşti câteva pentru decor), rozmarinul, sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.

Ungi o formă de chec mai mare sau una de cozonac cu unt şi o tapetezi cu făină. Torni compoziţia de carne, netezeşti şi pui deasupra câteva cubuleţe de unt. O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească bine.

Îl laşi să se răcească în formă, după care îl aşezi pe un platou şi-l decorezi cu pătrunjel verde şi roşiile uscate oprite, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*