Chiftele de conopidă
Ingrediente
1 conopidă potrivită
1 ceapă mare
2 ouă
2 felii de pâine
1 ceaşcă lapte
1 lingură mărar verde
sare
piper
făină sau pesmet
ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se fierbe conopida în apă cu sare 5-10 minute, se scurge în strecurătoare şi se zdrobeşte cu presa de piure sau în blender.
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins şi, când se înmoaie, se scoate cu spumiera şi se amestecă cu piureul de conopidă. Se adaugă cele două ouă bătute uşor, feliile de
pâine înmuiate în lapte şi stoarse, mărar tocat, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
Din compoziţie se modelează chifteluţe, se trec prin făină sau prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, până devin aurii. Se servesc calde, garnisite cu piure de cartofi sau cu legume natur, scrie Click.
Scrie un comentariu