Ultimele stiri

Chifteluţe gratinate

chiftelute gratinate

Ingrediente pentru chifteluţe gratinate:

500 g piept de pasăre dezosat
1 ceapă
1 felie de pâine
1 ou
verdeaţă
sare
piper

Pentru sos:

200 ml smântână
1 lingură făină
2 linguri brânză telemea
4 ouă
40 g unt
frunze de pătrunjel şi ţelină verde
sare
piper

Mod de preparare pentru chifteluţe gratinate:

Se toacă pipetul de pasăre înmpreună cu ceapa, se amestecă cu felia de pâine înmuiată în apă (sau în lapte) şi stoarsă, oul bătut ca pentru omletă, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe de mărimea nucilor şi se aşază într-o formă termorezistentă.

Separat, se bate smântâna cu brânza rasă şi făina, se adaugă sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste chifteluţele din formă. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute.

Se îndepărtează folia de aluminiu, se sparg cele 4 ouă în sosul de smântână, se adaugă câte un cubuleţ de unt peste ele şi se introduce tava din nou la cuptor, până se încheagă albuşurile. Se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de pătrunjel şi de ţelină, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*