Ultimele stiri

Chirurgii de la Spitalul Județean Timișoara vor opera mult mai eficient din fotoliu. Care este motivul

spitalul judetean timisoara

Spitalul Județean Timișoara va achiziționa cu bani de la Ministerul Sănătății un robot de ultimă generație cu care chirurgii vor putea opera mult mai eficient pacienții, chiar din fotoliu.

Robotul va ajunge în cel mai mare spital din vestul țării la începutul anului viitor, însă medicii vor trebui să urmeze, mai întâi, mai multe cursuri, ca să învețe să lucreze cu echipamentul performant. Acest robot este singurul din vestul țării.

“Se va amenaja o sală specială pentru intervenții chirurgicale, în sensul că va fi reabilitată și modernizată. Este primul robot în laparoscopie care vine în Timișoara, singurul din vestul țării și sperăm că la începutul anului viitor chirurgia va beneficia de acest robot. Vor fi realizate intervenții chirurgicale laparoscopice pe care le practică atât chirurgii, cât și ginecologii”, a anunțat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Marius Craina explică și care sunt avantajele: „nu-ți tremură mâna și nu obosește niciodată. Practic, tu operezi într-o consolă, ceea ce implică o precizie de 100 %. Poți opera cu robotul ore în șir fără să simți oboseala, stai frumos în fotoliu”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*