Ultimele stiri

Cimitir cu bază de date electronică în Timișoara! Ce facilități promite viceprimarul Traian Stoia

cimitir

Timișoara va avea un nou cimitir, și nu este vorba despre unul oarecare! Traian Stoia vrea să-i convingă pe consilierii locali că orașul are nevoie de un cimitir modern, cu bază de date electronică și cu dotări de ultimă generație.

Primii pași spre realizarea acestui proiect au fost făcuți deja, după spusele vice-primarului „Pașii necesari pentru realizarea acestui cimitir i-am parcurs. Aceștia sunt: Serviciul Banca de Date Urbană şi Cadastru şi Biroul Terenuri confirmă statutul terenului propus şi aprobat prin PUG. Al doilea pas este ca Direcţia Patrimoniu să întocmească un proiect de HCL pentru realizarea unui nou cimitir municipal. Acest lucru s-a făcut deja. La punctul trei, după aprobarea în plenul consiliului local, se face proiectul tehnic şi, la punctul patru, se face licitaţia”, spune Stoia despre demersurile făcute deja.

Totuși, dacă se votează PUG-ul, proiectul de HCL nu mai e necesar şi se trece direct la realizarea proiectului tehnic.

Noul cimitir ar urma să fie construit pe strada Ovidiu Balea, la ieșire din Timișoara spre Jimbolia. În interiorul acestuia, pe lângă sutele de locuri de veci se vor mai construi și locuri de reculegere, un magazin de profil, o capelă, o casă funerară, o sală de priveghi, camere frigorifice, sediu administrativ,  vestiare, birouri, magazii și grupuri sanitare. De asemenea, acesta ar urma să aibă o bază de date electronică.

Viceprimarul susține că acest nou cimitir ar aduce o serie de beneficii atât pentru cetățeni, cât și pentru primărie. Astfel, spune Stoia, „se va asigura creşterea veniturilor primăriei, clarificarea situaţiei juridice a terenurilor sau urmărirea de către cetățeni a serviciilor desfăşurate”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*