Ultimele stiri

Cinci medalii de aur pentru elevii români care au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Cum i-a ajutat un profesor timișorean

andrei eckstein

Şase medalii (cinci medalii de aur şi o medalie de argint) este bilanţul lotului olimpic de juniori al ţării noastre la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Macedonia (Ohrid), în perioada 21 – 25 iunie. Elevii români au obţinut 5 dintre cele 7 medalii de aur acordate oficial şi cel mai mare punctaj realizat de o ţară în ultimele 5 ediţii ale Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (222 de puncte). În urma acestor performanţe, România a ocupat locul I în clasamentul pe naţiuni, pe poziţiile următoare situându-se, în ordine, Turcia, Serbia şi Bulgaria.

Delegaţia României a fost condusă de profesorul Marius Perianu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, dar şi de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an a OBMJ au participat 66 de concurenţi din 11 ţări. De asemenea, au fost prezente, cu statut de invitat, echipe din 7 ţări din afara zonei balcanice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*