Ultimele stiri

Cinci milioane de euro din partea Consiliului Judeţean Timiş pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021

Cinci milioane de euro vor fi alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 – asta au decis, astăzi, aleşii judeţeni în plen. Însă, banii vor fi viraţi în conturile asociaţiei doar în cazul în care capitala Banatului va fi desemnată să intre în curs pentru acest titlu. Vă reamintim că dosarul de candidatură trebuie depus până în data de 10 octombrie.

”Vreau să votăm în unanimitate tocmai pentru a demonstra că CJ Timiş este alături de Timişoara. Eu sper să se voteze în unanimitate suma de cinci milioane de euro pentru perioada 2017-2022. Banii se vor acorda doar dacă câştigăm titlul de Capitală Culturală Europeană. În decembrie urmează prima etapă de selecţie. Probabil că vor rămâne în jur de patru sau cinci oraşe şi asta ne va da posibilitatea ca anul viitor să discutăm despre finanţare, dacă depăşim etapa de selecţie şi sper să o depăşim, pentru că Timişoara merită, de asta am şi dat o sumă care este suficient de mare dacă ne uităm la alte judeţe”, a declarat Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş înaintea supunerii la vot a proiectului.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Timişoara a fost de acord să aloce suma de 20 de milioane de euro, dacă oraşul de pe Bega va câştiga titlul de capitală culturală europeană în anul 2021.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*