Ultimele stiri

Cinci persoane reținute în dosarul președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin

Cele cinci persoane reținute de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul care îl vizează pe Titu Bojin, președintele CJ Timiș, au fost arestate preventiv, de magistrații Tribunalului București.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cele cinci persoane sunt consilierul judeţean Marcel Mihoc, fostul director în CFR, Teodor Gavriş, omul de afaceri George Didilă, consilierul în cadrul Corpului de Control al Directoratului – Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători, Gabriel Telu Protopopu și șeful  Biroului Aprovizionare, în cadrul S.N.T.F.C. CFR CĂLĂTORI S.A. – S.T.F.C. Depoul CLUJ, Daniel Cosmineanu.

După mai multe ore de audieri la Tribunalul București, judecătorii au decis ca Marcel Mihoc, consilier județean în CJT, să fie cercetat după gratii în următoarele 30 de zile.

Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost lăsat în stare de libertate, dar se află sub control judiciar.

Titu Bojin este cercetat pentru 4  infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; 2 infracțiuni, ambele săvârșite în formă continuată, de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 acte materiale, respectiv 3 acte materiale); 2  infracțiuni săvârșite în formă continuată, de folosire a influenței sau autorității în calitate de persoană care deține funcție de conducere într-un partid, pentru obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul prevazută – art. 13 din Legea nr. 78/2000 (3 acte materiale, respectiv 4 acte materiale).

Titu Bojin este pus sub control judiciar pe o durata de 60 zile (începând cu data de 11.12.2014 până la data de 08.02.2014, inclusiv).  În tot acest timp, Bojin trebuie să se prezinte la DNA – Structura Centrală și la Poliția Remetea Mare, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată DNA – Structura Centrală și Poliția Remetea Mare cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Poliția Remetea Mare, jud. Timiș conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu ia legatură cu celelalte persoane ce fac obiectul prezentei cauze și care dețin calitatea de suspecți; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Dacă președintele CJT încalcă aceste reguli, ar putea fi arestat la domiciliu sau chiar pus sub arest preventiv.

Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritoriale din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sursă foto: Tion

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*