Ultimele stiri

Cine ar putea fi noul mitropolit al Banatului

timisoara

Mitropolitul Nicolae al Banatului a trecut la cele veşnice duminică seara, la vârsta de 90 de ani. Conform articolelor 126 şi 129 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod trebuie să aleagă un alt mitropolit în termen de 60 de zile.

„Opinia împărtăşită de cei mai mulţi oameni din cadrul BOR este că favoritul pentru a deveni noul mitropolit ar fi Preasfinţitul Lucian Mic. Acesta este episcopul Caransebeşului din 2006, de când a preluat scaunul episcopal de la Laurenţiu Streza, cel care a devenit mitropolit al Ardealului. Preasfinţitul Lucian se bucură de o reputaţie bună în rândul credincioşilor ortodocşi din Banat, fiind apreciat şi de preoţi. Mai mult, în ultima perioadă, când devenise clar că se apropie moartea mitropolitului Nicolae şi că Paisie Lugojanu nu îi va putea lua locul, chiar şi apropiaţii episcopului-vicar şi-au schimbat atitudinea faţă de episcopul Lucian al Caransebeşului.

O altă variantă vehiculată pentru scaunul de mitropolit al Banatului este cea a Preasfinţitului Sofronie, episcop al Oradiei”, scrie stiripesurse.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*