Ultimele stiri

„Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz!” La Cenad se pregătește un protest împotriva fracturării hidraulice și a prospecțiunilor abuzive

protest cenad

„Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz!” –  acesta este sloganul protestului care se pregătește în Cenad, duminică, împotriva fracturării hidraulice a prospecțiunilor abuzive.

Acțiunea de protest are loc de la ora 17.00, timișenii, și nu numai, sunt așteptați în fața Căminului Cultural din localitate pentru un miting, urmat de un marș de protest „pentru apărarea sănătății și a vieții”.

Organizatorii protestului spun că cenăzenii sunt indignați de încălcarea gravă a dreptului la propietate și s-au decis să spargă tăcerea și ies în stradă să își strige nemulțumirile. „Firma de prospecțiuni Geolink şi Niş Petrol încalcă nestingherite legea, continuându-și activitatea și montând geofoni pe terenuri, pe ale căror suprafețe proprietarii nu şi-au dat acordul , ba mai mult au fost depuse plângeri la Poliția Sânnicolau Mare împotriva acestora, acum mai bine de trei saptămâni, când oamenii s-au trezit cu picheți (țăruși ) înfipți în terenul lor. Plângerile zac dosite în sertare, în timp
ce SC Geolink SRL trimite scrisori de amenințare cu sume imense (de peste 25 000 euro / zi) proprietarilor de teren, care nu vor să semneze acordul prin care sa îşi dea acceptul ca firma să intre pe terenul lor”, transmite Asociația Pro Mediu Timiș, parte a Campaniei Timiș fără Fracturare.

La protest și-au anunțat participarea și locuitori din satele învecinate, din Sânnicolau Mare, precum și reprezentanți ai mai multor organizații din Timiș, Arad și București.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*